hedelmi

Kaipaamme terveellisesti syöviä terveitä henkilöitä ulosteen luovuttajiksi Helsingissä

SINUSTAKO ULOSTEENLUOVUTTAJA? Tarvitsemmme ulosteenluovuttajia pääkaupunkiseudulla. 

Ulosteensiirto on tehokas hoito toistuvan Clostridium difficile bakteerista aiheutuvan antibioottiripulin hoidossa ja ulosteensiirtoa tutkitaan monien muidenkin sairauksien hoitomuotona.  Ulosteensiirto toteutetaan yleisimmin paksusuolen tähystyksessä ruiskuttamalla umpisuoleen terveen tutkitun luovuttajan ulosteesta valmistettu suspensio.

Ulosteenluovuttajalta otetaan laajasti verikokeita ja ulostenäytteitä ennen ulosteenluovutusta ja uudelleen maksimissaan kolme kuukautta kestävän luovutusjakson jälkeen. Luovutusjakson aikana luovuttaja tuo sovittuina aikoina sairaalalle ulostetta sairaalalta saamassaan purkissa. Uloste on syytä toimittaa sairaalalle mahdollisimman pian ulostamisen jälkeen. Sairaalassa ulosteesta valmistetaan ulostesiirteitä ja pakastetaan -80C asteeseen. 

Ulosteenluovuttajan tulee olla terve ilman akuutteja tai pitkäaikaisia sairauksia. Henkilön tulee olla 18-60-vuotias. Säännöllisiä lääkityksiä ei saa olla käytössä. Ulosteenluovuttajalla ei saa olla seksuaalista riskikäyttäytymistä eikä päihteiden riskikäyttöä. Ulosteenluovuttajan tulee olla normaalipainoinen (BMI<25), mahasuolikanavan oireita tai ruoka-aineyliherkkyyksiä ei saa olla. Tietyt ammatit, joissa on suurentunut riski kohdata antibioottiresistenttejä bakteereita saattavat olla este ulosteen luovuttamiselle, tällaisia voivat olla vuodeosastotyö terveydenhuollossa tai maataloudessa karjan kanssa työskentely. 

Jos olet kiinnostunut ryhtymään ulosteenluovuttajaksi ja antamaan oman tärkeän panoksesi sairaiden ihmisten auttamiseksi, ota yhteyttä. Arvioimme soveltuvuuttasi ulosteenluovuttajaksi puhelimessa.

Yhteydenotot suoraan tutkijalääkäreihin: 
Erikoislääkäri Eero Mattilaan puh. 050427151 tai ylilääkäri Perttu Arkkilaan puh. 0504272272.