FODMAP-oppaan kansi

Alkuperäinen FODMAP-opas nyt suomeksi

FODMAP-hiilihydraattien rajoittaminen on nykytiedon mukaan keskeinen keino vähentää ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS) johtuvia oireita. FODMAP-hiilihydraattien vaikutusta suolistoon on tutkittu erityisesti Australiassa ja siellä tämä ravitsemushoito on ollut jo pitkään käytössä IBS-potilaiden hoidossa. Suomeen hoito on vasta rantautumassa.

Osta tästä

FODMAP-oppaan kansi

 

Australialaiset ravitsemusterapeutit ja tutkijat ovat koonneet potilaille tarkoitetun ruokavalio-ohjeen, joka minulla on ollut ilo suomentaa Monashin yliopiston tutkijoiden kanssa yhteistyössä. Tri Jane Muir (Head of Research, Monashin yliopisto):

Digestive problems are common in countries like Australia and Finland
where irritable bowel syndrome – IBS can affect ~ 15% of the
population.  Our research team at Monash University, Australia have
been investigating a new diet therapy for people with IBS that is
based on restricting the intake of certain rapidly fermented short
chain carbohydrates from the diet.  We have called these carbohydrates
-FODMAPs, which stands for ‘ Fermentable Oligo- Di- and
Mono-saccharides And Polyols’.  We have now tested many foods and have
developed a diet called the Low FODMAP diet.

We would like to share this exciting new information with our friends in Finland.  Our Low
FODMAP diet booklet has now been translated into Finnish and we hope
that is helps many people in your country that suffer from the
symptoms associated with IBS.

Opas on ollut pitkään käytössä kliinisessä työssä  ja on yksi neuvonnan kulmakivi Australiassa. Oppaassa on 32 sivua. Oppaan kuvitus ja reseptit ovat australialaissävytteisiä. Ruokavaliota koskevat ruokavalinnat ja -suositukset ovat sovellettavissa hyvin Suomeen.

fodmapkansi

 

Opas on ostettavissa ja ladattavissa elektronisena versiona internetissä Melbournessa sijaitsevan Monashin yliopiston kotisivuilta. Opas ei ole saatavilla paperiversiona.

Oppaan hinta on 20 Australian dollaria, AUD (n. 18 euroa) ja sen voi maksaa verkossa luottokortilla. Maksu tapahtuu suojatussa yhteydessä. Maksu menee Monashin yliopistolle ja maksuohjeet ovat englanninkieliset. Oppaan lataukseen voi siirtyä tästä. Voit katsoa noin minuutin kestävän videon oppaan ostamisesta tästä.

Opas on suojattu tekijänoikeuksilla. Sitä ei saa kopida, eikä jakaa elektronisesti.

Osta tästä

Huom! Kun olet maksanut tuotteen siirry Monashin yliopiston sivujen yläpalkista löytyvään My Account -kohtaan ja lataa opas tietokoneellesi (download). Tallenna huolellisesti, sillä sinulla on vain 5 päivää aikaa ladata uudestaan tuote Monashin sivuilta My Account -kohdasta. Erityiskysymykset ostoprosessiin liittyen Monashin yliopistosta: ehcs.dietgutresearch@monash.edu

 

Vastaa